تحریریه ی شبکه ی بیوتکنولوژی نصر با مطالعه ی آخرین دستاوردهای امیدبخش در زمینه ی درمان و مهار ویروس کرونا به مقاله ای در زمینه ی مهار تکثیر ویروس کرونا با داروی ارزان قیمت زخم معده یعنی رانیتیدین برخورد که البته به طرز عجیبی به ناگاه توسط سازمان غذا و دارو ی آمریکا سرطانزا اعلام گردیده و طی مدت کوتاهی پیش از همه گیری کوید ۱۹ از بازارهای بین المللی تحت استاندارد غذا و داروی آمریکا جمع آوری گردید.
این مقاله در ژورنال بسیار معتبر علمی نیچر میکروبیولوژی در چند روز اخیر به چاپ رسیده است و کاری از محققین و پژوهشگران دانشگاه هنگ کنگ می باشد.
آن ها در این پژوهش نشان دادند داروی معروف و فراگیر رانیتیدین بیسموت سیترات که پیش از این برای درمان زخم معده کاربرد داشته است می تواند تا یک هزار مرتبه دوز ویروس کرونا را در مدل حیوانی همستر کاهش بدهد.
این دارو با مهار یک آنزیم غیر ساختاری هلیکازی مانع از تکثیر ویروس کرونا می گردد و توانسته در مدل حیوانی همستر حداقل تا یکصد برابر بار آلودگی ویروسی را در مجاری تنفسی فوقانی و تحتانی کم نماید و بدین وسیله کاهش اثار و تبعات ویروس کرونا را در فرد بیمار شاهد بود..
کارایی بالینی ابتدایی این دارو مطابق بررسی انجام شده از رمدسیویر در کنترل تکثیر ویروس کرونا بیشتر بوده ولی با قیمتی بسیار پایین تر در دسترس می باشد و البته خبر خوش برای سرزمین عزیزمان ایران این است که این دارو به شکل بومی در کشور قابلیت تولید را دارا می باشد.