با وجود قیمت بالای زعفران، این ماده به عنوان رنگ پارچه به ویژه در چین و هند به کار میرود. این رنگ در دراز مدت ناپایدار است؛ رنگ زرد و نارنجی به سرعت به یک زرد رنگ پریده کرمی بدل میشود. حتی در همان دم، زعفران پرچم، یک رنگ زرد و نارنجی درخشان را ایجاد میکند؛ افزایش غلظت زعفران سایههای قرمزی را در پارچه فراهم میکند. لباس رنگ شده با زعفران بهطور سنتی برای جشنهای تشریفاتی مهیا میشد، بر این دلالت داشت که زعفران نقشی کلیدی بر عهده دارد. در قرون وسطی در ایرلند و اسکاتلند راهبان یک لباس کتان بلند به نام «لینه» به تن میکردند، که بهطور سنتی با زعفران رنگ میشد. در بافتشناسی، هایماتوزیلین-فلوکسین-زعفران (رنگآمیزی اچپیاس) و رنگآمیزی موات به عنوان رنگآمیزی بافتها برای ایجاد ساختارهای بیولوژیک قابل مشاهده تر زیر میکروسکوپ استفاده میشوند. زعفران رنگ کلاژن را زرد میکند.
تلاشهای فراوانی برای جایگزینی زعفران با رنگدهندهای ارزانتر صورت گرفتهاست. جایگزین معمول زعفران در غذا-در میان دیگران، زردچوبه و گلرنگ- یک زرد درخشان شعلهور ایجاد میکنند که به سختی با میتوان آن را از زعفران تشخیص داد. رنگدانه زعفران کروسین زردینه میباشد؛ این دربرداشتهای کمتر خستهکننده کشف شدهاست. مطالعات چین در حال ادامه است. در اروپا رشتههای زعفران ترکیبات کلیدی یک روغن معطر با نام «کروسینوم» را تشکیل میدادند، که شامل مواد رنگارنگی مانند آلکانت، خون اژدها (برای رنگ)، و شراب (دوباره برای رنگ) میبود. کروسینوم به عنوان عطر به موی سر افزوده میشد. یک کاربرد دیگر شامل مخلوط کردن زعفران با شراب برای تولید یک اسپری چسبناک زرد رنگ بود؛ این اسپری بهطور فراوان به عنوان خشبوکننده هوا در آمفی تئاترهای رومی به کار میرف