دستور تهیه ی مربای به زعفرانی

مربای به بسیار خوشمزه و زنده کننده ی روح و روان و جان و جهان است. حالا نوبت مربای به به زعفرانی است… امروز در اینجا دستور پخت خوشمزه ترین مربای به زعفرانی را برای شما خواهیم نوشت.

مواد لازم

به 3 کیلو

شکر 2 کیلو 500 گرم

زعفران سابیده شده 4/1 قاشق چای خوری

آب لیمو ترش تازه 1 قاشق غذا خوری

هل 1 قاشق سوپ خوری

آب 8 لیوان

طرز تهیه ی مربا به زعفرانی

به را چهار قسمت تقسیم می کنیم.  قسمت های سفت و دانه های وسط  آن را در می آوریم و با دقت پوست می کنیم . اگر مایل بودید میتوانید به را با پوست هم به شکل مربا در بیاورید،‌اما کیفیت مربا کمی کاهش پیدا خواهد کرد، بعد میوه ی به را به صورت قاچها نارنگی خرد می کنیم.  در این جا از ظرف مس سفید شده ی تمیزی استفاده می کنیم و به را داخل آن می ریزیم. باید توجه نمود که که ظرف پخت مربای به باید حتما مس سفید شده باشدتا مربایی بسیار خوش طعم و رنگ داشته باشیم. بعد مقداری آب در حدود ۹ لیوان متوسط در ظرف مسی می ریزیم. به طوری که کمی روی به های خرد شده را بگیرد و در آن را می بندیم و قابلمه ی مسی سفید را با حرارت ملایم می گذاریم تا به کمی پخته شود فقط باید مراقب بود که زیاد له نشود.سپس  شکر را به داخل ظرف اضافه می کنیم. هل و زعفران سابیده شده  را نیز به آن اضافه می کنیم و می گذاریم مربا با حرارت ملایم 3 تا 4 ساعت پیوسته و ملایم جوش بخورد تا رنگ مربا قرمز خوش رنگ و دلپذیر و شربت آن غلیظ شود. بعد آب لیمو را به آن اضافه می کنیم.  مربا چند جوش که زد از روی حرارت بر می داریم. باید توجه داشت که درب قابلمه ی مسی سفید شده ی مربا در مدت پخت باید بسته و حرارت ملایم باشد تا مربا خوشرنگ شود در صورتی که مربا رنگش کاملا قرمز شد ولی شربت آن رقیق بود درآنرا بر می داریم و حرارت را کمی تند می کنیم اما باید دقت کرد که مربا را رها ننمود و تا پایان غلیظ شدن شربت آن را مراقبت نمود.

نکات

طول زمان پخت مربا ی به با حرارت ملایم بین ۴ الی ۵ ساعت می باشد.

تبریک می گویم ،‌حالا شما یکی از خوشمزه ترین مرباهای روی زمین را دارید، نوش جانتان

دکتر زعفران

error: Content is protected !!
X