زعفران از جمله ادویههایی است که در آشپزی ایرانی جایگاه ویژهای دارد و بسیاری از خانمهای ایرانی برای رنگ زیبا و بوی خوشی که دارد در غذاهای خود از آن استفاده میکنند. آیا میدانید زعفران از نظر طب سنتی چه جایگاهی دارد؟
* مصرف چای زعفران به هضم غذا کمک میکند، مسکن درد و قاعدهآور است و باعث تحریک اعصاب میشود. خون ساز است و گردش خون را آسان میکند، خونریزیهای بعد از زایمان را از بین میبرد و تقویتکننده قوای جنسی است.
* زعفران تصفیه و تقویتکننده کبد است و به رفع سرفه و درمان برونشیت کمک میکند.
* چای زعفران کلیه و مثانه را پاک میکند. آرام بخش، خوابآور و ضد تشنج است. گاز معده را برطرف میکند، ادرارآور است و حتی میتواند پوست صورت را روشن کند.
* توصیه می شود که چاقهای با مزاج سرد بیشتر زعفران بخورند.
* زعفران در تقویت حافظه و یادگیری، کاهش فشارخون، کاهش چربی خون، درمان آسم، رفع نفخ شکم، درمان حالات تشنجی و درد دندان مؤثر است.
* فردی که دارای مزاج صفراوی و کبد گرم است و عنصر آتش در او بالا است شاید از زعفران بهره چندانی نبرد اما اکثریت افراد جامعه دارای مزاح مختلط هستند به گونه ای که کبد گرم و بیشتر اندام های سرد دارند و برای این افراد بهتر است زعفران موضعی مصرف شود
* از جمله کاربردهای بالینی این گیاه استفاده از آن برای تسهیل زایمان های سخت است.
* سکته مغزی در اثر انسداد عروق نه فشار خون با زعفران قابل بهبود و رفع است.
* استفاده از زعفران در طول هفته به میزان دو بار و یا به صورت یک روز در میان در درمان کبد چرب هم مؤثر است.
* گلبرگ و کلاله زعفران در جلای چشم و افزایش قدرت بینایی مؤثر است.
* از ضماد زعفران هم برای درمان بیماری نقرس و درمان درد مفاصل استفاده می شود.
.